October 29, 2009

behind every great man, lies a great life!

Kalau nak aku translate secara bulat-bulat,"Dibelakang setiap lelaki yang hebat, terdapat sebuah kehidupan yang hebat!",kan? Well,kalau kauorang kata itu salah,maknanya kau orang punya masalah dengan Bahasa Inggeris lah. Itulah aku dah cakap,jangan asyik hafal lagu Nirvana saja waktu muda-mudi dulu,kan dah susah sekarang..

Minta maaflah kalau aku sudah lama tidak naik-tarikh MĂ©lastik Bintang™ ni. Al-maklumlah,sekarang aku agak sibuk. Weekly report tertangguh sejak dari minggu 14 lagi. Bayangkanlah bagaimana setiap masa aku memerah otak untuk mengingati semula setiap aktiviti yang aku lakukan setiap minggu bermulalah dari 2 bulan yang lepas. Aduh,pusing kepalaku memikirkannya. Termasuklah aktiviti mengular,exercise kaki ke pusat membeli belah sekalian alam..

Walaubagaimanapun,oleh kerana aku sedang tensyen sedikit,aku mahu berkongsi sedikit sebanyak tentang kehidupan aku currently,secara ringkas dan padat,serta penuh informasi. Jeng jeng jeenngg~

What does this great man has in his great life :

1) A legend Nikon D70 DSLR,AF-S Nikkor 18-135mm 1:3.5-5.6G ED,Sunpak PZ42X Speedlite,Suntax AF38N Speedlite and Steinzeiser SZ-16 Tripod.

2) A compact FTec 9031LA 13' Notebook,Intel Core Duo 2.33 GHz,1.00Gb DDR2 RAM.

3) Two stylish cellphones,Nokia N70 and Nokia 2610 Classic.

4) A speedster 1986 Daihatsu Charade Turbo G11,3-cylinder 1.0 L CB23
.

5) A trendy Philips GoGear MP3 Player.

6) A very supportive,cheerful and happening family consist of father,mother and three younger brothers.

and last but not least..

7) A lovely,beautiful,sweet young lady,who has been so supportive,giving support regardless of time and effort,whom I love the most in my life. <3

Terima kasih Ya Allah atas sebuah kehidupan yang bahagia dan sempurna ini... :)

13 comments:

Skenji Spirit said...

hoho...
ko da ade lesen ke sam?

Encik Jurassic said...

nana,please be up to date sket okey?
aku dah dpt lesen way way long ago,before internship period bermula.
hehe.
:D

wani gaga gugu gege said...

"Itulah aku dah cakap,jangan asyik hafal lagu Nirvana saja waktu muda-mudi dulu,kan dah susah sekarang.."

knp aku rase mcm pnh dgr dlm lagu je ayat ko niee.... hoho~ nak camera gak~~~

Encik Jurassic said...

wani:
hehe,mmg patot pun kau kenal n cam ayat tu.
cube ingt balik,kt mana kau dngr ayat nirvana tu~
nak kamera?
okeh,mula kumpol duet skrg,haha.
weh,asal taley read blog kau?
kena ade invitation ke?
huhu.

wani gaga gugu gege said...

emm local nye lagu la for sure, xigt a nama band tu, yg aku igt lagu dorg satu lg gosok jgn xgosok... hahahah

ala,, igtkan nk blnje aku camera.

aik. xde pong aku letak private. cuba try lg. ade technical prob la kowt.

ni mesti xde keje kat ofis. haha laju je reply comment

Encik Jurassic said...

haha,yess,tepat!
name gurp tu Spider dgn algunya laukku dah cukopp maseennn~
owh yeh?
sat aku terai semula.
haha,ade keja lah.
cuma b4 jdi tensi,layan laa blog dlu,fesbuk dlu.
a fresh start laa org kate,hoho~

*cinderella* said...

*6) A very supportive,cheerful and happening family consist of father,mother and three elder brothers.

Berfikir.
Since when u got 3 elder brothers?
I thought ur the eldest.
QC please~
haha~

Encik Jurassic said...

amal:
arggh,patut laa rase cm xkena je perkataan tu,ehe.
silap2,my bad~
3 younger brother,haha.
tulah,asek ckp melayu je,da lupa da english~
baidewey,thanks sbb mempertikaikan tntg itu!
:D

*cinderella* said...

Errr?
Kalau elder tertukar ejaan menjadi eldest mungkin masih boleh diterima..
Tapi kalau old dan young, harus difikir dalam-dalam..
Hahahaa~
Sama-sama!

Encik Jurassic said...

hmm,dah ade tukang peng'cek' kesilapan orang daah kt melastik bintang ni.
takyah susah2 hire sorg,dah ade volunteer.
:P

.::R A F I::. said...

Lalala~
jgn main fesbuk kat pejabat
kan dah xsiap logbook tu
hahaha

Encik Jurassic said...

haha,dah tu kau?
macam laa buat keja sgt?
lg2 ble dah xde workstesyen skng kn?
haha.
aku buat laa.
cuma bizi melayan monitor yg besau serta menyaketkn mate aku tu,haha.
chisdel,bleh jd rabun kalau aku pkai monitor tu!

Al Quds Travel said...

Al Quds Travel Welcome You :-

"AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Official Radio : THR Gegar FM
Tel No : 609-747 9999

Diskaun hebat untuk semua
pakej pelancongan!!!